molnbloggen.com

för att cloud är så mycket mer än moln!

Ange POR i Azure

| 1 kommentar

Något som efterfrågats ett tag av er partners är möjligheten att knyta sitt Partner ID (POR) till kunders prenumerationer av Microsoft Azure. Under året har Microsoft rullat ut möjligheten gradvis genom alla prenumerationer ute i molnet och nu tänkte jag visa hur ni på ett enkelt sätt kopplar ihop kundens abonnemang med ert ID.

Innan du läser vidare eller laddar ned guiden (POR i Azure), vill jag berätta vad det innebär att vara Partner Of Record för en Azure-kund. Till skillnad från Office 365, handlar det inte om att få någon kommission för det kunden omsätter, utan snarare att underlätta kommunikationen som gäller prenumerationstider och information om utnyttjande.

När ni angivit POR på kundens prenumeration, kommer ni som partner att få samma information skickad till er som administratören ute hos kund får. Ni får (eller kommer på sikt att få) tillgodogöra er kundens konsumtion för att hjälpa er i partnerskapet hos Microsoft, få rapporter via Online Services Dashboard och på sikt möjligtvis kunna få kommission på det kunden använder.

Nu till guiden:
Börja med att surfa till:
https://azure.microsoft.com/en-us/account/
Klicka på ”Usage and Billing”:
AzurePOR1
Välj prenumerationen som du vill knyta ert partner ID till (nedan är ett exempel, kundernas prenumerationer heter såklart inte ”Microsoft Partner Network”):
AzurePOR2
Nu ser du en överblick över kundens kostnader för månaden. Långt nere till höger på sidan (under subscription status), finns en del länkar. Klicka på ”Partner Information”:
AzurePOR3
Fyll i ert Parter ID, klicka ”Check” och sedan på bocken nere till vänster.
AzurePOR4
Nu är allt klart.
Observera att funktionen för att lägga till POR inte fungerar på en del äldre Azure-konton.

Martin Svennberg

Författare: Martin Svennberg

Licensspecialist inom allt som rör moln; volymlicensavtal, hosting och publika molnlösningar.

En kommentar

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.