molnbloggen.com

för att cloud är så mycket mer än moln!

Återställa lösenord [Microsoft 365]

| Inga kommentarer

Partner och kunder som använder Microsofts molnlösningar är mycket väl insatta i problematiken att ha mer än ett login och lösenord att hålla reda på. I många fall kan det sträcka sig upp mot ett tiotal olika identiteter som du försöker hålla isär och självklart har du ju inte samma lösenord till alla, eller hur?

Visst går det att försöka logga in i Microsoft 365-portalen och försöka återställa det förlorade lösenordet där, men som av en slump hittade jag häromdagen ett samlat ställe där funktionen finns att tillgå, oavsett inloggningsmetod.

Självklart går inte alla lösenord att återställa via sidan, men du får alltid en indikation på hur du ska gå tillväga i de fall då din organisation använder sig av återställningsfunktioner som inte stöds av en webläsare. Som du säkert känner till, går det ju inte att återställa ett lösen via webben i de fall då organisationen synkar sitt AD med en lokal server och då Azure AD Premium inte ingår som en tjänst bland prenumerationerna.

Länken till Microsofts samlingssida finner du nedan. Vad jag har upptäckt är att den även ger indikationer på telefonnummer och mailadress dit återställningsinstruktioner skickas, något som kan vara bra att hålla i minnet om du till exempel försöker hjälpa en kund som har tappat bort lösenordet till sitt admin-konto och inte ens vet vart mailen skickas.
https://passwordreset.microsoftonline.com

Martin Svennberg

Författare: Martin Svennberg

Licensspecialist inom allt som rör moln; volymlicensavtal, hosting och publika molnlösningar.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.