molnbloggen.com

för att cloud är så mycket mer än moln!

Backup i molnet, behövs det? [Video]

| Inga kommentarer

Den påläste molnkonsumenten eller partnern, känner redan till att de allra flesta SaaS-lösningar erbjuder väldigt bra redundans. Traditionell backup är dock något som ofta saknas; visst finns det återläsningsmöjligheter i en del tjänster från till exempel Microsoft i de fall då katastrofen är ett faktum, men det är ändå inte riktigt samma sak.

Jag brukar ofta prata om vikten att ha samma skydd och säkerhet i molnet som man har varit van vid från ”förr i tiden”. När all data fanns i våra lokala servers, hade vi bra koll på när backup togs och var vi lagrade banden som datat låg på. Det gick alltså att återläsa i princip vilket data som helst, även om det ofta handlade om helgjobb för våra stackars tekniker.

Med en bra lösning, kan du ta backup av ditt data oavsett om det handlar om en lokal miljö, en hybridlösning eller en molntjänst. I den bästa av världar kan du också välja exakt var du lagrar din säkerhetskopia.

I det här avsnittet pratar jag och min kollega Niclas Borgström i några minuter om backup i molnet. Vi hoppas att det väcker nyfikenheten hos er!

Martin Svennberg

Författare: Martin Svennberg

Licensspecialist inom allt som rör moln; volymlicensavtal, hosting och publika molnlösningar.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.