molnbloggen.com

för att cloud är så mycket mer än moln!

”E” är det nya svarta för Windows, Office365 och EMS

| 1 kommentar

Nu har vi i princip lyckats vänja oss vid den något aviga namnkonventionen som Microsoft har infört i Office 365, där vi i dagsläget har Office 365 Enterprise E1, E3 och E5. Utgåvorna med jämna nummer har utgått, där E2 var cloudtjänster plus Office Online (nu inkluderat i Office 365 Enterprise E1). För att spinna vidare på detta framgångskoncept inom namngivning, beslutar sig nu molnjätten att döpa Windows-klienten och mobilitetssviten EMS enligt samma princip.

Redan nu finns Windows Enterprise E3 att hitta i prislistorna för volymlicensprogram, en artikel som så småningom kommer att återspeglas i CSP-programmet. Inom kort släpps även Windows Enterprise E5 men det tar inte slut där. Enterprise Mobility Suite kommer också att få ”E” som tilläggsnamn och skillnaderna mellan de olika utgåvorna är såklart bättre och fler tjänster ju högre tal som finns efter bokstaven.

En kort sammanfattning av alla ”E” som Microsoft hittills har introducerat till marknaden:

  • Office 365 Enterprise E1 – molntjänstpaketeringen utan lokalt Officepaket
  • Office 365 Enterprise E3 – en robust paketering av molntjänster (inklusive obegränsat mailarkiv och nyttiga tillägg för datasäkerhet) inklusive lokalt Officepaket (Office 365 ProPlus)
  • Office 365 Enterprise E5 – som E3, men med Power BI professional. Dock utan PSTN conferencing för tillfället
  • Windows Enterprise E3 – den ”normala” Windows Enterprise som vi är vana vid idag
  • Windows Enterprise E5 – som ovanstående, men med Windows Defender Advanced Threat Protection inkluderat
  • Enterprise Mobility Suite E3 – den normala EMS med Azure Active Directory P1 (observera tillägget i produktnamnet här), innehållet är detsamma som idag.
  • Enterprise Mobility Suite E5 – som E3 men med Cloud App Security (som kommer att försvinna från E3), och Azure Active Directory P2 (mer fokuserat kring säkerhet och motverkan mot intrång)

Vi får anledning att återkomma till nyheterna i Enterprise Mobility Suite, det är en självklarhet. Fram tills dess är det bara att vänja sig vid de nya namnen och i stillhet tänka ”hur tänkte de här egentligen…”

Martin Svennberg

Författare: Martin Svennberg

Licensspecialist inom allt som rör moln; volymlicensavtal, hosting och publika molnlösningar.

En kommentar

  1. Pingback: Azure Active Directory Premium P2 släpps i september |

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.