molnbloggen.com

för att cloud är så mycket mer än moln!

Förtydligande gällande förnyelse till Office 365 Business

| Inga kommentarer

I kommunikationen som gått ut under hösten förra året finns information som tolkas på flera olika sätt. Microsoft har berättat att uppgradering (och migrering) från Office 365 Midsize Business till de nya Businessplanerna inte kommer att ske förrän kunden förnyar sin prenumeration. I denna information finns det tyvärr utrymme för en del feltolkningar och det är många som hör av sig till oss för att de gjort fel eller inte tycker att informationen är tydlig. Därför tänkte jag försöka räta ut lite frågetecken för att ni ska känna er lite säkrare när det är dags att förnya kundens prenumeration.

Har kunden behov av att flytta från sin nuvarande plan till Business, finns det en risk att man tolkar meddelandet som att man vid nästa förnyelse ska köpa de nya artiklarna. Det är ledsamt nog en inkorrekt tolkning av informationen. Vad ni ska göra är att fortsätta förnya prenumerationen med exakt samma artikel som förra året.
Microsoft kommer i år att automatiskt flytta kundernas hela konton ur Midsize till relevant plattform och det är alltså inte förrän kunden är överflyttad som de ska förnya med Business-artiklar. Jag ska försöka förklara med ett exempel:

Kunden har 50 st Midsize prenumerationer som ska förnyas den 20:e februari 2015. Ni som partner beställer (i god tid) innan årsdagen fortfarande 50 st Midsize (5GV-00003) och förlänger kundens prenumeration till 20 februari 2016.
Den 17 november 2015 flyttas kundens tenant (konto) över och ”uppgraderas” till Office 365 Business Premium. De sitter nu ”på pappret” fortfarande med 50 st Midsize Business men kör tekniskt sett Business Premium.
I närheten av årsdagen den 20 februari 2016 kan ni beställa Office 365 Business Premium och förlänga med dessa nycklar.

Martin Svennberg

Författare: Martin Svennberg

Licensspecialist inom allt som rör moln; volymlicensavtal, hosting och publika molnlösningar.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.