molnbloggen.com

för att cloud är så mycket mer än moln!

Gratis hybridversion av Exchange server

| Inga kommentarer

Idag fick jag lära mig något väldigt intressant av en partner som ringde till mig! Det finns visst en gratisversion av Exchange Server 2013 för lokal installation som kunderna kan använda sålänge de betalar för sin Office 365 Enterprise-prenumeration. Licensformen kallas Exchange Hybrid Edition och skall hjälpa kunder med äldre Exchangeservers att hoppa in i hybridmolnet.

För att förtydliga så är den här versionen inte ett alternativ om kunden ska ha endast on-prem installation eller om de ska vara 100% i molnet utan nyttan kan konsumeras endast för de som ska vara i båda molnen.
Det finns tre grundläggande krav för att få tillgodogöra sig hybridnyckeln och dessa är:

  1. Kunden måste ha en betald (inte trial) version av Office 365 Enterprise (E1, E3, E4, Exchange Online plan 1 eller 2)
  2. Kunden kan inte ha en licensierad version av Exchange Server 2013 eller Exchange Server 2010 SP3 installerad i sitt nätverk
  3. Det är inte tillåtet att ha lokala postlådor på Exchange Hybrid Edition – den får med andra ord endast servera Office 365-mail

Microsoft tar alltså steget ännu längre när det kommer till att belöna kunderna som kör Office 365 Enterprise. Inte nog med att användarna kan få lokala CALs till Exchange, Sharepoint och Lync server, nu blir Exchange Server ännu mer attraktivt att köra i hybridmolnet!
För mer info, läs Microsofts supportartikel här.

Martin Svennberg

Författare: Martin Svennberg

Licensspecialist inom allt som rör moln; volymlicensavtal, hosting och publika molnlösningar.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.