molnbloggen.com

för att cloud är så mycket mer än moln!

Importera SharePoint-data till Office 365

| Inga kommentarer

Vilket härligt Community vi har runt omkring oss!
Länge har vi pratat om nästa steg i flytten till molnet där Sharepoint är i ropet (det första steget är såklart att flytta mailen till Exchange Online) och under tiden vi väntar på ett suveränt verktyg som automatiserar flytt, har några av er faktiskt redan hittat lösningar.

Denna gång är det en av våra trogna partners (tack så mycket, Micke) som delar med sig av ett av tillvägagångssätten som han har hittat och det kommer faktiskt från Microsoft!

När man tittar på att flytta Sharepoint till Sharepoint Online handlar det ju mest om en ren flytt och ska inte jämföras med att flytta filservern till molnet (där det krävs betydligt djupare förstudier och blir mer av ett projekt).

Microsoft ger två olika alternativ för flyttlasset till Sharepoint Online; det första handlar om att ladda upp data till ett Azure Blob storage och det andra består i att kopiera data till en hårddisk som sedan skickas till Microsoft.

Inlägget som ligger på TechNet ger dels tips om hur ni ska välja tillvägagångssätt och bjuder sedan in till en grundlig genomgång där varje steg i processen förklaras tydligt. Ska ni flytta mindre sites, rekommenderas uppladdning till Azure och har ni en stor mängd data, kan ni använda alternativet med fysiska hårddiskar. Microsoft har ganska tydliga specifikationer på vilka hårddisktyper som kan användas och vilka fraktleverantörer man rekommenderar.

Berätta gärna för oss om ni provat på någon av metoderna eller om ni har andra sätt som ni använder för att flytta Sharepointdata.

Martin Svennberg

Författare: Martin Svennberg

Licensspecialist inom allt som rör moln; volymlicensavtal, hosting och publika molnlösningar.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.