molnbloggen.com

för att cloud är så mycket mer än moln!

Microsoft IoT Virtual Bootcamp

| Inga kommentarer

Efter snart ett år hos min nuvarande arbetsgivare, har jag både ökat min förståelse för konceptet multi- och hybrid cloud. Jag har insett hur otroligt många värdeadderande tjänsteleverantörer det finns till enkla molnlösningar som till exempel fillagring eller mail, oavsett var tjänsten råkar befinna sig

Men det slutar inte där, inte för mig i alla fall. Företaget Arrow, som jag har förmånen att vara en del av, distribuerar, säljer, designar och tillverkar (i viss omfattning) även komponenter. Konceptet som sådant kanske känns lite gammalt, men faktum är att komponenter, sensorer och småenheter är en vital del av det samhälle som vi håller på att bygga och uppgradera idag.

En del kallar det smarta hem, smarta städer eller rätt och slätt IoT. Men det finns ju inte några komponenter som föds smarta eller är smarta i ordets rätta bemärkelse utan vi behöver skapa lösningar och se till att ”tråkig” och ”dum” data levereras någonstans där den kan masseras och göras mänsklig – tilltalande och leverera en förbättring.

Allt börjar med en idé eller en vision; en dröm om att något kan bli ännu bättre genom att samla och analysera saker som temperatur, ljud- och ljusnivåer eller kanske ett larm om att en rörelse har identifierats av en kamera.

Utmaningen med idéer kring förbättring kan dock ofta bestå i att det är svårt att hitta kapacitet för behandlingen av information, eller kanske till och med att det känns omöjligt att påvisa effekten av en lyckad implementation.

Därför kör Arrow tillsammans med Microsoft i slutet av januari en tvådagars virtuell utbildning som riktar sig till dig som har idéerna och visionerna. Du kanske sitter hemma och programmerar din Raspberry PI och lyckas göra fantastiska mätningar, men utan att veta hur du ska använda informationen?

Under dessa dagar kommer du dels lära dig om de fem vitala delarna som utgör grunden för alla lyckade IoT-projekt; enheter, uppkoppling, data, analys och åtgärder. Men det slutar inte där! Under dag två går vi djupare och lär oss om machine learning, cognitive services och ramverket för robotar (bots).

Eftersom utbildningen innehåller fem ”hands-on” sessioner, rekommenderar vi att ni i god tid beställer utvecklings-kit (Seeed, Raspberry PI) från oss
Anmälan görs till utbildningen görs här.

Martin Svennberg

Författare: Martin Svennberg

Licensspecialist inom allt som rör moln; volymlicensavtal, hosting och publika molnlösningar.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.