molnbloggen.com

för att cloud är så mycket mer än moln!

Microsoft support för partners

| Inga kommentarer

Det är inte alltid lätt att vara partner till Microsoft. Det beror såklart inte på att den amerikanska jätten är ute för att göra livet surt för er som arbetar i verkligheten, utan snarare på ett administrativt ramverk som ibland är obegripligt för oss ”vanliga” människor.

Här om dagen fick jag ett samtal från en förtvivlad partner som behövde komma i kontakt med Microsoft support för att utnyttja ett av de supportärende som de har som förmån. Självklart hade den primära kontakten för partnerprogrammet slutat på företaget. Efter en del sökande och laborerande, beslutade jag mig för att skapa en kortare guide.

När ni ringer Microsoft support, räcker det inte längre med att uppge partner ID (jag vet, det var jättelänge sedan jag själv behövde ringa…), utan nu krävs även något som kallas Access ID och Contract ID. Det visade sig att det inte var helt lätt att hitta dessa, eftersom den primära kontakten i MPN har fått dessa tillskickade sig. Om den personen slutat eller tappat bort dessa ID, kan ni göra på följande sätt:

Hitta era ID som behövs för att logga ett supportärende

Ska ni logga ett ärende via web (eller telefon), behövs hos Microsoft ett ”Access ID” och ”Contract ID”.
Det är ”Primary Contact” i ert MPN-medlemskap som har dessa och om ni inte hittar värdena, går det bra att kontakta RSC (Regional Service Center) för att få dem mailade.
Antingen kan ni ringa 08-55 99 00 03 och välja alternativet för MPN eller partnerskap. Ni kommer att behöva ert partner ID för att få hjälp.
Alternativet är att logga ett ”Program Support Case” (valet längst ned under ”Submit a request”)

Be om ert Access ID” och ”Contract ID:

För att skapa ett supportärende

Om ni inte vill ringa till Microsoft Support, kan ni även logga ett ärende på webben genom att surfa till Microsofts supportsida.
Välj ”Submit a Product Support Request” under ”Submit a request” enligt bild nedan:

Du kan även logga ett ärende genom att gå via länken för produktsupport.

Martin Svennberg

Författare: Martin Svennberg

Licensspecialist inom allt som rör moln; volymlicensavtal, hosting och publika molnlösningar.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.