molnbloggen.com

för att cloud är så mycket mer än moln!

Migreringen av Midsize-prenumerationer förklaras

| 1 kommentar

Idag fick vi riktigt bra information från Microsoft gällande den kommande migreringen av Midsize-kunder (inkluderar även de kunder som kör Small Business). I en intuitiv (och interaktiv) presentation förklaras i detalj hela förloppet – inte en dag försent! 🙂

Självklart inkluderar vi länkarna här i inlägget men jag passar också på att punkta upp de absolut viktigaste punkterna som nu känns tydliga:

  • Migreringen startar vid det datum då kundens prenumeration skall förnyas och initieras vid inmatning av ny aktiveringsnyckel
  • Om er kund vill migrera från Midsize Business till Enterprise E3 (eller bättre), behövs ingen åtgärd från slutkund, processen är helt ”smärtfri”
  • Om kunden vill gå från Midsize Business till Business Premium, rekommenderas (läs: krävs) en ominstallation av Officepaketet. Avinstallationen görs helst innan slutanvändaren påbörjar sin uppgradering men initieras även ifall användaren börjar installera det nya Officepaketet.
    Här är det mycket viktigt att ni känner till att Officepaketet som följer med i Office 365 Business Premium (och Office 365 Business) inte stödjer push deployment. Detta innebär att varje enskild klientenhet behöver ladda ned Officepaketet!
  • Skulle det vara så att kunden migrerar från Midsize Business till en billigare plan innan deras förnyelsedatum, erhåller de en kredit från Microsoft på innevarande tid. Rekommendationen är dock att förnya med de nya prenumerationerna på förnyelsedatumet eller efter

Vi rekommenderar att större kunder uppgraderar till Office 365 E3 – kostnaden blir visserligen högre men de slipper ominstallation av Officepaketet.

Se till att redan nu börja prata med era kunder som kör Office 365 Midsize Business för att säkerställa att de känner till vad som sker men framför allt för att identifiera vilken av de nya planerna som passar dem bäst.

Här följer nu fyra länkar som jag starkt rekommenderar att ni kollar in och tar till er av dess innehåll, speciellt den som heter SMB Transitions Walkthrough:

Overview of SMB SKU Transitions document Updated
Self-help guidance for customers
SMB Transitions Walkthrough (Office Mix) New
Prepaid to CSP Guidance (Office Mix) New

Martin Svennberg

Författare: Martin Svennberg

Licensspecialist inom allt som rör moln; volymlicensavtal, hosting och publika molnlösningar.

En kommentar

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.