molnbloggen.com

för att cloud är så mycket mer än moln!

Molnbloggen ♥ Azure

| 1 kommentar

Nu har vi då äntligen kommit förbi tonårslivet där bloggandet har skett på webhotell runtom i Sverige. Som en del av er har märkt, har molnbloggen under ett tag varit utsatt för intrång där skadlig kod har injicerats. Även efter att ha rensat bloggen från skadlig kod, blev den infekterad efter bara någon vecka igen. Efter en hel del försök att få hjälp av dessa webhotells support, gav jag upp; det var dags att hitta något stabilare, något mognare!

Arbetet med att rensa bloggen från alla sjukdomar, pest och fulkod har tagit upp väldigt mycket tid – tid som har gjort att antalet inlägg minskat drastiskt. Under julledigheten iscensatte jag dock en idé som studsat omkring i huvudet ett bra tag; varför inte lägga bloggen i Microsoft Azure? Efter många timmars läsande, testande och redigerande av DNS-poster, har vi nu ÄNTLIGEN landat mjukt och fint där vi hör hemma!

Nu när allt ska vara på sin plats, återstår finjusteringen av alla de tjänster i Azure som faktiskt driver bloggen i bakgrunden. Därför vill vi gärna att du kommenterar hur du upplever prestanda och tillgänglighet, jämfört med tidigare. Som ni säkert redan vet, är det inga konstigheter att vrida upp alla reglar till 11 och köra så att det ryker i Microsofts moln. Nackdelen när man kör med öppna spjäll och raka rör är ju såklart att det kostar en hel del pengar och här tänkte vi att vi skulle lära oss att ställa in precis rätt prestanda i de virtuella maskinerna. I nuläget kör vi en relativt klen uppsättning för att inte tömma bankkontona totalt men om du upplever att bloggen haltar, stapplar eller att du inte kommer åt den på grund av att databaskopplingarna inte räcker till hoppas vi att du kommenterar.

Har du frågor om webdelen i Azure eller vill ha tips på hur du flyttar/sätter upp en blogg med allt vad det innebär, har vi nu skaffat oss en hel del erfarenheter som vi gärna delar med oss av.

God fortsättning på er allihop, vi ser fram emot att göra riktigt trevliga lösningar tillsammans med er här uppe i det blå! 🙂

Martin Svennberg

Författare: Martin Svennberg

Licensspecialist inom allt som rör moln; volymlicensavtal, hosting och publika molnlösningar.

En kommentar

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.