molnbloggen.com

för att cloud är så mycket mer än moln!

Office 365 Business utökas med Access

| Inga kommentarer

Som ni säkert känner till, skiljer det sig lite grann mellan Officepaketet i Enterprise-familjen och det som erbjuds i den mindre Business-familjen. Office 365 Pro Plus innehåller bland annat applikationen Access för databasbehandling, avancerade funktioner såsom Powerpivot och Powerquery, samt rätten att köra Officepaketet i en remote desktopmiljö. Dessa funktioner saknas alltså i den version av Officepaketet som medföljer i Office 365 Business och Office 365 Business Premium.

För att möta kundernas önskemål har Microsoft nu valt att introducera komponenten Access till Business-familjen från och med 1 december. Även om de andra funktionerna fortfarande är exklusiva för Enterprise-tjänsterna Office 365 Pro Plus, Office 365 Enterprise E3 – E5, känns detta ändå som ett steg i rätt riktning.

De kunder som har valt den omedelbara uppdateringsmetoden (Current channel) får automatiskt Access tillagt på de maskiner som har Officepaketet installerat, där utrullningen börjar i december. De som har valt uppdateringsschemat som innebär färre nedladdningar per år (Deferred channel), kommer att kunna avnjuta applikationen först under juni 2017. För att läsa mer om uppdateringsfrekvenser, kan du surfa till denna sida.

Ytterligare information finns att läsa på Microsoft Office Blog.

Martin Svennberg

Författare: Martin Svennberg

Licensspecialist inom allt som rör moln; volymlicensavtal, hosting och publika molnlösningar.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.