molnbloggen.com

för att cloud är så mycket mer än moln!

Om bloggen

Viktig text:
The views expressed on this website/weblog are ours alone and do not necessarily reflect the views of our employer.
Åsikter och ställningstagande som jag ibland förmedlar på min blogg är mina egna och representerar inte nödvändigtvis Arrow ECS ABs åsikter.

”Fjäsk”

Varje dag möts jag av intressanta frågor från er partners – en del av er är rutinerade molnpartners, andra är helt nya och nyfikna på hur de kan börja jobba med det där populära ”molnet”.
Jag brukar säga att ”Varje dag då mina kunder frågar efter mig och ber om min hjälp är en dag som gör mig lycklig” – jag strävar alltid efter att ge er den bästa upplevelsen av mig som person.

Ni är bäst!
Era frågor gör att jag lär mig nya saker hela tiden och på så sätt kan hjälpa fler av er på ett bättre sätt.
Den här bloggen är till er.

Jag försöker här publicera några av de intressanta frågeställningar och scenarios som ni ger mig och som jag hittar svar på.
Jag hoppas att ni har nytta av min egna lilla molnvärld som jag rätt och slätt kallat för ”molnbloggen”.

”Moln”

Vad är molnet då?
Ja, frågar du Microsoft så är molnet just nu Office 365. För något år sedan var det Windows InTune och ännu längre tillbaka så var det något som hette BPOS.
Frågar du mig så vill jag påstå att molnet egentligen är ett värde eller en tjänst som slutkunden får levererad efter behov.
Det kan röra sig om Officepaketet, ett CRM-system eller en maillåda – huvudsaken är att det hjälper kunden att vara flexibel, kostnadseffektiv och (det absolut viktigaste) något som gör livet enklare för den som konsumerar tjänsten.

Det är ganska lustigt när man tänker på det…
När Microsoft skeppade Exchange server 5.0 år 1997 så var det nog ingen som tänkte att ”coolt det där med Outlook WebAccess – undrar om vi inte ska kalla det för ’molnet’ ” för det var ju precis det som OWA var;
Din mail – när du behöver den, varifrån du nu kan tänkas behöva den (ja, OK, jag smyger in ett ”nästan” här då)…
Skämt åtsido – vart jag vill komma är att när jag pratar om moln så menar jag just ”tjänst efter behov”.
Så med andra ord så är Outlook Web Access en molnlösning, Hyper-V är en molnlösning, Office365 är (såklart) en molnlösning och SPLA (licensiering för hostingpartners) är en molnlösning.

I vår värld är det mesta moln och själva är vi små cumulusmoln 🙂

En kommentar

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.