molnbloggen.com

för att cloud är så mycket mer än moln!

Skype for Business: avvecklingen fortsätter

| Inga kommentarer

Som ni säkert redan känner till, håller Microsoft på att stänga ned kommunikationsplattformen Skype for Business. All kommunikation som tidigare har skett via Skype for Business, kommer nu att handfast dirigeras över till Teams; den chat-baserade plattformen som Microsoft har utsett som nästa kioskvältare.

Från och med 1 oktober går inte längre tjänsten att köpa, om du nu inte råkar vara ett större företag med över 500 användare. Bakom kulisserna sker också en mjuk flytt som har startat med de kunder som aldrig har använt sig av Skype-tjänsten.

Detta innebär alltså att de som idag startar en ny prenumeration av någon av Office 365-paketeringarna, inte kommer att få tillgång till Skype for Business, utan kan istället påbörja sin kommunikation i Teams. Personligen har jag kört Microsoft Teams ett bra tag nu och även om det skiljer sig från Skype for Business ganska mycket i upplägget, anser jag att kvaliteten i ljud och video är betydligt högre. Sedan skadar det ju inte att ha all konversation lagrad på ett och samma ställe, eller hur?

Ta gärna del av Microsofts dokumentation med frågor och svar att tillgå gällande förändringarna.

Martin Svennberg

Författare: Martin Svennberg

Licensspecialist inom allt som rör moln; volymlicensavtal, hosting och publika molnlösningar.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.