molnbloggen.com

för att cloud är så mycket mer än moln!

Skype for Business Online Plan 1 pensioneras

| Inga kommentarer

Skype for Business Online har länge varit grundkomponenten i Microsofts framgångsrika kommunikationsplattform men som du kanske känner till, fokuseras nu informationsflöde till Microsoft Teams istället.

Microsoft har annonserat att den enklaste utgåvan av Skype for Business Online inte kommer att gå att förlänga eller köpa från och med 1 augusti 2018 [uppdatering] datumet är uppskjutet till 3 oktober 2018. Detta innebär att om du eller någon av era kunder kör Skype for Business Online Plan 1, bör ni se över prenumerationen och se till att uppgradera den.

Samtliga paketlösningar i Office 365-familjen innehåller en högre version av Skype for Business, samt Microsoft Teams. Därför rekommenderas att ni ser till att uppgradera till en sådan snarare än att gå till Skype for Business Online Plan 2. Med en paketlösning som Office 365 Enterprise F1 eller Office 365 Business Essentials får ni eller er kund fler lösningar till ett lägre pris och framtidssäkrar samtidigt miljön en aning.

Tänk på att ni måste tilldela de nya licenserna till varje användare som i dagsläget kör Skype for Business Online Plan 1 och samtidigt avmarkera den utgående prenumerationen.

Om du vill läsa mer om ämnet, rekommenderar jag att du surfar till Microsofts websida och tar del av dokumentationen.

Martin Svennberg

Författare: Martin Svennberg

Licensspecialist inom allt som rör moln; volymlicensavtal, hosting och publika molnlösningar.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.