molnbloggen.com

för att cloud är så mycket mer än moln!

Svensk text om flytten från Office 365 Midsize Business

| Inga kommentarer

En av våra partners ville för en tid sedan skicka ut kommunikation på svenska till sina kunder gällande den kommande migreringen. Självklart hjälpte vi till med en översättning av den viktigaste informationen och nu kom jag på att det kanske är fler som kan ha nytta av dokumentet!

I inlägget nedan har jag klistrat in all information men word-dokumentet kan du även ladda hem här.

Att flytta till Office 365 Business

Microsoft introducerade en ny familj av Office 365 tjänster i oktober förra året. I den nya business-familjen finns tre olika paketeringar:

  • Office 365 Business Essentials
  • Office 365 Business
  • Office 365 Business Premium

De kunder som idag kör Office 365 Small Business, Office 365 Small Business Premium eller Office 365 Midsize Business har, eller kommer att uppgraderas till den nya Business-familjen.

Fördelarna med Office 365 Business är många men de främsta är att det går att blanda innehåll från flera familjer (t.ex. Exchange Online eller Office 365 Enterprise E3), något som inte var möjligt tidigare.

Inför flytten kan det vara bra att känna till några saker:

  1. Din tjänst kommer att uppgraderas vid det tillfälle då du förnyar den
  2. EJ längre relevant Om du har ett förnyelsedatum tidigare än 1 december 2015, ska du förnya med samma prenumeration som du i dagsläget har (om ni använder Office 365 Midsize Business, förnyar ni med samma prenumeration igen)
  3. Om ditt förnyelsedatum är 1 december eller senare, förnyar du din prenumeration med den nya Office 365 Business-plan som motsvarar de tjänster ni behöver (se jämförelsetabell nedan)
  4. Om ni i dagsläget använder Office 365 Midsize Business och behöver funktioner i det lokala Officepaketet ni använder idag (Microsoft Access eller rätten att använda Office i en Remote Desktop miljö), behöver ni titta på en plan som innehåller Office 365 Pro Plus. Om ni flyttar från Office 365 Midsize Business till Office 365 Business Premium, behöver ni nämligen byta ert nuvarande Office Pro Plus till Office Standard.
Nuvarande plan Förnyelse före 1 december 2015 Förnyelse efter 1 december 2015
Office 365 Small Business Förnya med samma plan Förnya med Office 365 Business Essentials
Office 365 Small Business Premium Förnya med samma plan Förnya med Office 365 Business Premium
Office 365 Midsize Business Förnya med samma plan Förnya med Office 365 Business Premium eller Office 365 Enterprise E3
Om du har flera olika tjänster eller extratjänster (t.ex. extra lagring) Förnya med samma plan Förnya till någon av de nya planerna.

 

För fullständig information, surfa till Microsofts officiella sida ” Moving to the new Office 365 plans for small and midsized businesses

Martin Svennberg

Författare: Martin Svennberg

Licensspecialist inom allt som rör moln; volymlicensavtal, hosting och publika molnlösningar.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.