molnbloggen.com

för att cloud är så mycket mer än moln!

Två evenemang som du inte får missa

| Inga kommentarer

Tiden går så fort att jag knappt själv har lagt märke till att hösten har övergått till vinter. Kanske beror det på det bristfälliga snöfallet i de flesta delarna av landet, eller så beror det på att IT- och molnindustrin nu har lagt i överväxeln och skottar framåt i en nästan övermänsklig hastighet.

Som upphovsman till två evenemang som jag har haft i huvudet under i princip hela året, tycker jag att datumet för utförande har gått från behagligt långt borta till ångestfyllt nära. Det kanske låter en smula arrogant eller oproffsigt, men faktum är att jag har haft fullt upp med att inleda nya partnerskap samt vårda de befintliga som vi har att jag har blivit en smula fartblind. Men du som läser min blogg, känner säkert till att jag bara menar väl, och att jag älskar att dela med mig till er. Därför hoppas jag att du tar dig några minuter att läsa resten av inlägget. Jag tycker nämligen att dessa två evenemang är ganska viktiga.

30 november – Överlev och frodas i den prenumerationsbaserade affären

Med ursäkter och bortförklaringar ur vägen tänker jag hoppa rakt på sak. Det första evenemanget som jag tycker att du ska komma på, handlar uteslutande om hur du som Service Provider, värdeadderande partner eller återförsäljare av ”arbetsplats som tjänst” kan nå ut till fler kunder och hålla dina löften utan att gå under rent administrativt.

Som du kanske känner till, har världen förändrats ganska radikalt. Som partner eller återförsäljare har marknaden ganska snabbt skiftat från det bakåtlutade, årsvisa fakureringstänket till ett väldigt transaktionsintensivt men kundvänligt landskap. Aldrig förr har möjligheterna till ekonomisk effektivitet varit så stora för era kunder som nu. Och aldrig förr har belastningen på den ekonomiska administrationen varit så hård.

Ni har gått från att vara kämpar inom priseffektivitet och leverans till att behöva kämpa för att bli vinnare i den prenumerationsbaserade affären. Konceptet är på pappret ganska enkelt; ni behöver leverera det kunden vill ha och addera mervärde för att sätta er prägel på erbjudandet och bli unika. Men hur hanteras den ökade belastningen i er organisation? Är det verkligen läge att ha mängder av leverantörer av samma tjänst eller finns det rakare vägar att gå?

Den 30 november håller vi ett evenemang som kommer att ge er idéer och uppslag på hur ni kan fortsätta resan uppåt. Upp mot lönsamhet, välmående och fokus på det ni är absolut bäst på – att vara er kunds hjältar. Jag kommer att stå en hel del på scen, men delar samtidigt med mig av scentiden till ett flertal av de främsta leverantörerna inom Hybrid IT.

Läs mer och anmäl er här.

4 december – Raka vägen till Microsoft 365

Under mina snart tio år som produktspecialist inom cloud, har jag alltid varit lyhörd och försökt att sätta mig in i partnerns och kundens situation. Allt jag gör och det sätt som jag utvecklas på, är baserat på det jag hör från er varje dag. Sedan Windows 10 Enterprise släpptes i CSP-programmet, har jag många gånger hört er tvekan till att kunderna återigen ska betala för en Windows-licens.

När Microsofts fokus sedan skiftat från Office 365 till Microsoft 365 har dock denna tveksamhet mer och mer övergått till en praktisk fråga. Erbjudandet i sig är ju så förmånligt prissatt att det i vissa fall är oemotståndligt att motstå då prenumerationen innehåller väldigt mycket av det som krävs för de kunder som vill ha en säker arbetsplats som tjänst.

Men vad är det som hindrar erbjudandets framfart? Efter en hel del samtal med er har jag dragit följande slutsats:

  1. Office 365 Pro Plus har en annorlunda metod för utrullning (deployment). Eftersom många av er redan har väl utvecklade metoder och verktyg för detta, känns det jobbigt att ändra på det som redan fungerar
  2. Autopilot ser bra ut, men det kräver ju en helt ny aktiveringsmetod och ändrar dessutom på förutsättningarna radikalt om vi skulle implementera det i en befintlig process
  3. Kunden sitter fortfarande i ett gammalt, skruttigt OVS-avtal och hittar ingen vettig väg ut ur det. De siktar mot molnet, men landar hela tiden i en taggig gran

Den 4 december har vi planerat och förberett ett evenemang som på ett enkelt sätt tar er (och kunden) ur licensdjungeln, bort från deployment-skogen och som ser till att alla parter äntrar affären med nya vyer och med en sund, ekonomisk grund.

Anmäl er till detta evenemang här.

Ha det gott i höst/vintermörkret, se till att anmäla er och sköt om er! 🙂

Martin Svennberg

Författare: Martin Svennberg

Licensspecialist inom allt som rör moln; volymlicensavtal, hosting och publika molnlösningar.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.