molnbloggen.com

för att cloud är så mycket mer än moln!

Vilka Azure-tjänster finns i CSP?

| Inga kommentarer

Som ni säkert redan vet, är ju Microsofts infrastruktur Azure tillgänglig i två olika slags plattformar där den senare ”Azure Resource Manager”, eller ASM är den som gäller för CSP. Fördelarna med CSP är ju väldigt många, speciellt när det kommer till betalningssätt, men eftersom det också är den senaste leveransmetoden som är tillagd i Azure, finns ju inte riktigt alla tjänster där ännu.

Att veta vilka tjänster som finns tillgängliga är speciellt viktigt om du tittar på att flytta en befintlig miljö från ett betalsätt till ett annat. Det är ju inte speciellt hållbart att landa i en lösning som helt plötsligt inte kan leverera samma tjänster som den tidigare.

Som tur är, finns det en relativt lättförståelig lista på Microsofts dokumentbibliotek, docs.microsoft.com och jag tänkte dela med mig av den till er som inte kände till att listan fanns. Ni andra kan använda länken till att bokmärka resursen eller varför inte slänga ett öga för att se om några ytterligare tjänster lagts till listan sedan sist?

Tabellen är uppdelad i olika regioner med tillhörande behörigheter. Det kan vara extra bra att lägga märke till, speciellt om ni kikar på att starta upp Azure-tjänster i den tyska drifthallen.

https://docs.microsoft.com/en-us/azure/cloud-solution-provider/overview/azure-csp-available-services

Martin Svennberg

Författare: Martin Svennberg

Licensspecialist inom allt som rör moln; volymlicensavtal, hosting och publika molnlösningar.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.