molnbloggen.com

för att cloud är så mycket mer än moln!

Vilket datacenter är närmast mig?

| Inga kommentarer

I och med att Azure används mer och mer, samt att vi lägger fler viktiga tjänster i Microsofts infrastrukturtjänst, är det viktigt att känna till hur svarstiderna är från det datacenter som vi väljer. Microsoft har i dagsläget en ansenlig mängd serverhallar till vårt förfogande, där två finns i Europa.

I jakten efter den optimala anslutningen, hittade jag igår ett litet mätverktyg (som av en händelse körs på Microsoft Azure) som jag tycker verkar bra. Azure Speed Test heter tjänsten och där kan du få reda på dels vilket datacenter som ligger dig närmast, men också få lite nulägesrapporter på svarstiderna.

Nu är det inte en officiell tjänst från Microsoft vi pratar om, utan något som en partner har programmerat. Latency-siffrorna som visas ska därför endast användas som en indikation på vilket som är bäst. När du väljer datacenter, kan det vara bra att känna till att t.ex. virtuella maskiner kan ha olika kostnad beroende på var de befinner sig. Därför rekommenderar jag att ni kontrollerar behov och väger det mot prestanda.

Azure Speed Test är gratis att använda och nås genom adressen:
http://azurespeedtest.azurewebsites.net

Uppdatering:
Det visar sig att det faktiskt finns en bättre sida för att mäta svarstider från Azure, en sida som dessutom inte belastar datorn så mycket. Tack Christoffer för denna!
http://www.azurespeed.com/

Har du något bra verktyg som du använder för att hitta optimala vägar till Azure?

Martin Svennberg

Författare: Martin Svennberg

Licensspecialist inom allt som rör moln; volymlicensavtal, hosting och publika molnlösningar.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.