molnbloggen.com

för att cloud är så mycket mer än moln!

SaaS Dashboard – få koll på dina affärer

| Inga kommentarer

Som partner till mig på Arrow, känner du säkert till vår cloud-portal ArrowSphere där det går att hantera både prenumerationer och rapportering för marknadens ledande leverantörer av tjänster.

Något som gör mig extra stolt varje dag jag går till jobbet, är det fantastiska arbete som vårt utvecklingsteam gör med plattformen. Istället för att hålla tillbaka funktionalitet och agera stoppkloss för leverans av nya möjligheter, verka de jobba dygnet runt med att implementera nyttiga finesser som gör livet enklare för dig som partner.

Det senaste tillskottet kallar vi rätt och slätt SaaS Dashboard, en överblick över hela din molnaffär och dina kunder.

Överblick

I SaaS dashboard får du snabbt en överblick över hur det går för er molnaffär, uppbrutet i månader (om så önskas). Ni får också en prognos för nuvarande månad, räknat i pengar.

Här ser du även vilka era största kunder är och hur mycket de omsätter

Förändringar

Något som också är viktigt att ha koll på, är vad som händer ute hos kunderna, speciellt i de fall då ni tillåter kunden att själva justera antal och påbörja nya prenumerationer via My Cloud Portal (slutkundsportalen). Därför finns även en lättsmält rapport över ”Gains and Losses”, alltså eventuella förlorade affärer eller minskat antal.

Storsäljare och möjligheter till ”up-sell”

En annan funktion som många uppskattar, är ett diagram där du kan se hur stor del av er totala affär som varje tjänst består av. Självklart kan du också välja att filtrera data på kunder också. Detta läge är ett utmärkt verktyg för att identifiera möjligheter till uppförsäljning och är speciellt relevant i dagsläget när det finns stora fördelar att till exempel uppgradera till Microsoft 365.

Gillar du det du ser och vill veta mer? Kontakta gärna mig eller någon av mina kollegor:

Martin Svennberg

Författare: Martin Svennberg

Licensspecialist inom allt som rör moln; volymlicensavtal, hosting och publika molnlösningar.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.